Siirry suoraan sisältöön

Tietoa meistä

Kerhon ydintoimintaa on kuumailmapallolentotoiminta ja siihen liittyvien tapahtumien sekä koulutustilaisuuksien järjestäminen. Kerhona haluamme myös vaalia kuumailmapalloilun historiaa ja perinteitä sekä lisätä lajitietoutta. Myös hyväntekeväisyystyö ja tiiminä toimiminen näkyy tekemisissä joka päivä. Toiminnassaan kerho haluaa edistää sekä ihmisten että yritysten välistä yhteistyötä hyväntekeväisyys- ja vapaaehtoistyön merkeissä, tuottaen kokemuksia, onnistumisia ja elämyksiä kaikille toimintaan liittyville tahoille. Rahoitamme toimintaamme jäsenten oman rahoituksen lisäksi yhteistyösopimuksilla sekä kannatusmaksuilla ja lahjoituksilla.

Jäin miettimään, että milloin perusajatus on oikeastaan syntynyt. Ensimmäinen aste on aina unelmointi. Ja ennen kaikkea, täytyy uskaltaa unelmoida. Haaveet ja unelmat voi pitää omana tietonaan, mutta ääneen sanottuna ne alkavatkin toteutua. Unelma muuttuu tavoitteeksi viimeistään silloin, kun sen saavuttamiseksi lähtee tekemään jotakin konkreettista.

Lentämisestä omalla kuumailmapallolla olen unelmoinut jo vuosikymmeniä, mutta oikeaksi tavoitteeksi se alkoi muuttua vasta syksyllä 2017. Kun tapasin Ilkka Korhosen, joka on lentänyt jo 1980-luvulta lähtien, sanoitti sen kuinka lentounelmasta tulee toimintasuunnitelma ja se alkaa toteutua. Maaliskuussa 2018 ensimmäisellä lennolla Ilkan kanssa sovittiin alustavasti kuumailmapallon hankinnasta ja että Joensuuhun aletaan puuhata ilmailukerhoa. Ilosaarirockin aikaan seuraavana kesänä Ilkka tuli Joensuuhun lennättämään Katja ja Juha Peltosta, jotka olivat saaneet kuumailmapallolennon häälahjaksi ystäviltään. Juha kertoi silloin myös unelmoineensa lentämisestä jo vuosia ja niinpä samalla kertaa lyötiin kättä päälle, että Juha on mukana kerhoa perustamassa. Kun mukaan toimintaan innostuivat vielä Joonas Myyry ja Pekka Uuranne, oli kerhon perustaminen ja lentotoiminnan aloittaminen Joensuussa vuoden 2019 alussa totta. Yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Juha Peltonen ja Juhan nerokas nimiehdotus, KOE – kokemuksia, onnistumisia ja elämyksiä, valittiiin yhdistyksen nimeksi. Pallo tuli Joensuuhun helmikuussa 2019 ja lento-opinnot alkoivat. Kerhon ensimmäinen, Juhan lentolupakirja oli totta jo syksyllä 2019. Olemme myös osallistuneet jo useisiin lentotapahtumiin ja järjestäneet jo omankin KOE Koli valtakunnallisen lentotapahtuman helmikuussa 2020.

Kerhoon otetaan myös uusia lajista kiinnostuneita. Kerhon uudeksi jäseneksi hyväksytään henkilö, joka sitoutuu noudattamaan seuran arvoja ja sääntöjä sekä sitoutuu edistämään kerhon tarkoitusperiä. Lisätietoa liittymisestä saa kerhon jäseniltä.

”Omasta puolestani voin sanoa, että olemme jo tässä vaiheessa saaneet mahtavia kokemuksia ja paljon kokemusta, onnistuneet toiminnassamme erinomaisesti sekä saaneet hienoja elämyksiä”, Reijo Myyry, perustajajäsen

Kuumailmapallokerho KOE Ry:n toimintaa ohjaavat seuraavat ajatukset:

VISIO: Uskalla unelmoida, kerro unelmistasi ja tee unelmistasi totta.

MISSIO: Tuottaa Kokemuksia, Onnistumisia ja Elämyksiä.

ARVOT: Ystävyys, avoimuus, kunnioitus, kiitollisuus, nöyryys, onnellisuus, turvallisuus ja luottamus.

Yhteystiedot

Kuumailmapallokerho KOE Ry

Y-tunnus: 3084918-7

puh. 0505752108